Hoe kunnen wij ons ‘ecologisch bekeren’? | 17 januari 20.00 uur | Dorpscentrum (30-12-16)

In de maand mei voorafgaand aan de klimaatconferentie van Parijs in december 2015, werd de encycliek Laudato Si’ van paus Franciscus uitgebracht. Dit document gaat diep in op de oorzaken van de klimaatproblematiek. De paus schuwt niet de rol van de mens in deze ecologische crisis te noemen.

De encycliek pleit voor een integrale ecologie, d.w.z. een ecologie van milieu, economie en maatschappij die gericht is op het algemene welzijn van heel de mensheid. Deze pauselijke rondzendbrief besluit met het benoemen van richtlijnen om te komen tot werkelijke oplossingen; de paus gebruikt daarbij de term ‘ecologische bekering’. Rond de Week van het Gebed voor de Eenheid van de Christenen zullen we een inleiding over het thema van deze encycliek organiseren.

Inleiders:
pastoor Michel Hagen, moderator Augustinusparochie
Cor  Beuningen van Beuningen voorzitter RvK Oegstgeest

Dorpscentrum Oegstgeest                                                                                                                   Aanvang 20.00 uur

Opgave: pastorie[at]willibrordoegstgeest[dot]nl