Lezing : Als je levenseinde in zicht komt | 19 februari 14.30 uur | Dorpscentrum

Wat verstaan wij onder voltooid leven? Hoe kijken wij vanuit een vrijzinnige levenshouding aan tegen euthanasie en voltooid leven? Welke vragen komen op je pad als je levenseinde nadert? Hoe zit het met euthanasie in Nederland en wat is het verschil met palliatieve sedatie?
Hoe kijken wij aan tegen euthanasie bij onszelf en bij mensen om ons heen? Wat is belangrijk om te weten in een gesprek met de huisarts? Wat is een wilsbeschikking en hoe vind je de benodigde formulieren daarvoor? Wat is kwaliteit van leven en wat is goede zorg? Hoe kun je kijken naar je eigen levenseinde? Welke rol speelt de levenseinde-kliniek in Nederland bij euthanasieverzoeken? Wat is de rol van de SCEN-arts?

Rondom deze vragen geeft Cisca Peters een interactieve lezing waarin veel elementen van communicatie rond het levenseinde de revue zullen passeren aan de hand van videobeelden en voorbeelden uit de praktijk. Daarbij maakt zij gebruik van haar ervaring binnen haar eigen praktijk in de palliatieve zorg voor patiënten met de spierziekte ALS en als verpleegkundig consulent in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam.

Lezing en gesprek op 19 februari 14:30-16:30 uur in het Dorpscentrum. Iedereen hartelijk welkom. Bijdrage in de kosten: richtbedrag E 5.- Na afloop nagesprek met drankje.

Info: Activiteiten Vrijzinnige Protestanten, Harm Bosscher, tel. 071.5172568