Concert Week van de Begraafplaats

In het kader van de Week van de Begraafplaats organiseren het bestuur van Stichting Begraafplaats Groene Kerk en het college van Kerkrentmeesters PGO op 3 juni een concert in de Groene Kerk. In dit concert zal componist Jan van Gilse (overleden in 1944 in Oegstgeest en destijds onder valse naam begraven op onze begraafplaats) centraal staan. Optreden zullen Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek o.l.v. Mark Tempelaars en soliste Anke Benning (fagot). Uitgevoerd worden, naast ‘De Kleine Wals’ van Jan van Gilse, werken van Mozart, Smetana, Mendelssohn en Horner. Tevens zal een vertegenwoordiger van de Jan van Gilse Stichting een inleiding houden over deze componist en verzetsheld. Aanvang: 20.00 uur.
Toegang: gratis.
Rien van Elsacker, voorzitter Stichting Begraafplaats Groene Kerk;
Thijs Breet, penningmeester College van Kerkrentmeesters