Vandaag, zondag 11 juni is er in de Regenboogkerk een Amnesty-groetenactie voor gevangenen, ter dood veroordeelden en mensenrechtenorganisaties wereldwijd. We zouden het op prijs stellen als u een kaart wilt schrijven. U kunt na afloop van de dienst een kaart met begeleidende tekst meenemen. De kaarten zijn al voorzien van een postzegel. Sinds 1 januari 2017 kost een postzegel voor het buitenland € 1,33. Graag een bijdrage aan de kosten van de kaart en de postzegel in de Amnesty-collectebus die op de tafel staat in de RBK. Alvast onze dank.

Amnesty-leden en medewerkers hebben actie gevoerd, brieven en kaarten geschreven, voor een boerin/milieuactiviste in Peru, Maxima Acuna. Zij weigerde haar grond af te staan aan een mijnbouwbedrijf.
Haar oogst werd vernield en haar dochter mishandeld.
Amnesty-medewerkers hebben haar bezocht en 150.000(!) kaarten en brieven bij haar afgeleverd; prachtig filmpje daarvan gezien. Ook de Minister van Justitie en Mensenrechten was daarbij aanwezig en zegde toe haar en haar familie beter te beschermen. Dit toont weer aan dat schrijven echt zin heeft!
Marijke Visser, Werkgroep Amnesty Oegstgeest