Steentjes van hoop

image_pdfimage_print

Kunst in de regenboogkerk

De komende weken, tot en met 9 juli, kunt u nog de expositie ‘Steentjes van Hoop” van Leon van Es bewonderen.De bouwsels staan nu in een mooie kast, gemaakt door Christiaan Donner. Bij de kast kunt u een beschrijving vinden met daarbij kaarten en het adres van Leon.

Voor zover u dat nog niet hebt gedaan, kunt u hem eventueel nog een kaartje sturen.
Kunstcommissie Regenboogkerk 

Er zijn 4 “bouwsels” te zien. Leon is gedetineerd in de P.I. Dordtse poorten. Hij maakt zijn symbolische kunstwerken van steentjes, die hij zelf produceert uit tandpasta, zand van de luchtplaats en sigarettenas. Gecombineerd met van alles dat hij in het Huis van Bewaring vinden kan.

Zelf vertelt hij erover:

“Ik ben Leon van Es. Heb een moeilijke jeugd gehad, 16 jaar in kindertehuizen gezeten. Als klein kind wilde ik graag timmerman worden.
Vind het fijn om mensen blij te maken met mijn vaardigheden. Ben altijd al creatief geweest. Ben een jaar of 7 geleden begonnen met kunst maken.
Zat in een warme cel opgesloten en ik denk wel 37 graden binnen. Ik dacht toen aan de Noordpool, lekker koud daar.
Toen heb ik van tandpasta en papier een iglootje gemaakt. Verbaasde me hoe goed dat was gelukt. Vandaar uit is het langzaam aan gegroeid.
Vooral door te experimenteren. Gebruik voor mijn kunst alles wat er voorhanden ligt tijdens mijn detentie, zoals tandpasta, koffie, ketjap, sigaretten.”

We hebben de tentoonstelling “Steentjes van hoop” gedoopt, omdat elk kunstwerk een diepe hoopvolle boodschap wil vertellen.

Leon heeft ze vooral gemaakt voor mensen die gevangen zitten. Maar in een kerk mogen we van hem zijn werk wel een keer tentoonstellen.

De verhalen daarover hoort u bij de opening, waar ook een uitgebreider interview met Leon beschikbaar zal zijn.

Meer informatie is ook te vinden op www.jailart.nl.

Scroll Up