De Zendingserfgoedkalender is sinds de eerste editie van 2015 een groot succes. Hiermee wordt de traditie van de vertrouwde Missie Zendingskalender (MZK), die in 2013 voor het laatst werd uitgegeven, voortgezet.

De Zendingserfgoedkalender 2018 wordt gesierd door iconen en miniaturen uit Oriëntaals-Orthodoxe kerken in Nederland. Het betreft vijf kerken die in Nederland vertegenwoordigd zijn en die onder oorlogsgeweld of verdrukking in het land van herkomst de laatste jaren sterk groeien: De Syrisch-Orthodoxe Kerk, de Koptisch-Orthodoxe Kerk, De Ethiopisch- Orthodoxe Tewahedo Kerk, de Eritrees-Orthodoxe Tewahedo Kerk en de Armeens-Apostolische Kerk. De kalender geeft een beeld van de iconografie en miniaturen die in deze Nederlandse kerken te vinden zijn. De kalender geeft informatie over de kerken en hun geschiedenissen, die vaak met vervolging en vluchten naar andere landen zijn doortrokken. Verder gaat de kalender in op de kerken in de Nederlandse situatie, wordt nader op de iconografie ingegaan en wordt het werk van het Zendingserfgoedhuis voorgesteld.

De kalender kan na afloop van de diensten op 3, 10 en 17 september voor 9 euro worden gekocht.

Namens de taakgroep Diaconaat en Zending,

Martine Delver