Werelddiaconaatzondag: 15 oktober

In de Oegandese hoofdstad Kampala leven duizenden kinderen op straat. Ze bedelen, hebben amper te eten en worden door hun stadsgenoten met de nek aangekeken. Velen van hen zijn hun geboorteregio Karamoja ontvlucht vanwege de bloedige burgeroorlog en armoede en hoopten op een beter leven in Kampala. Zes Oegandese partnerorganisaties van Kerk in Actie werken samen met de kinderen aan een beter bestaan, met familie, een dak boven hun hoofd en vooral: op school. Als ze willen, kunnen de organisaties de kinderen en hun gezinnen begeleiden terug naar Karamoja, waar de kansen op een beter bestaan zijn toegenomen. Samen werken ze eraan om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Dit project is een van de twee kind-in-de-knel-projecten die de PGO dit seizoen zal steunen. Op zondag 15 oktober, werelddiaconaatzondag, zal in beide kerken de dienst in het teken staan van dit project. Zo zal Gonda de Haan, die verantwoordelijk is voor de contacten tussen de regionale kantoren in Afrika en de achterban van Kerk in Actie in Nederland, meer vertellen over dit project in de dienst in de Regenboogkerk. Daarnaast klinken er liederen, teksten en muziek die met kinderen in de knel te maken hebben. Mocht uw interesse gewekt zijn, dan kunt u na afloop van de dienst uitgebreid in gesprek met Gonda in de kerkenraadskamer onder het genot van een kopje koffie of thee. Daarbij nog een bijzondere vermelding: In de Groene Kerk zal Mario Rodenburg gedoopt worden. Sinds hij vorig jaar opeens de Groene Kerk ging bezoeken is dit zijn hartenwens. Kortom: 15 oktober wordt een bijzondere zondag op beide locaties van de PGO.