Een mysterieus motief in het werk van Marc Chagall (1887-1985): ouderwetse staartklokken, zwevend boven steden en landschappen. In 1956 trokken drie jonge, Nederlandse kunstenaars in een Lelijke Eend naar Zuid-Frankrijk. Ze kwamen terug met een litho-tekening van Marc Chagall, ‘Les Pendules’. De eerste druk vond plaats in Hilversum. Zestig jaar later is de tijd rijp voor een terugblik. Het Chagall Research Centre organiseerde een reizende expositie die in twaalf Nederlandse plaatsen neerstrijkt, o.a in de Regenboogkerk, Oegstgeest. In het Europese denken – dat wortelt in het oude Griekse en Joodse denken − leeft de veronderstelling dat de tijd er altijd al is geweest, maar ooit ophoudt. Denk aan een term als ‘eindtijd’. Chagall wilde misschien met al die zwevende staartklokken onze reis naar die ‘oneindigheid’ vorm geven. Zondag 4 februariwordt na de dienst de expositie geopend, en zondag 11 februari, 15.00 uur,geeft Frouwkje Zwanenburg een lezing over Chagall en over zijn gedichten. De expositie ‘De Klokken van Chagall’ is te bezichtigen van zondag 4 februari t/m zondag 4 maartin de Regenboogkerk, op zaterdag van 13.00-16.00 uur (niet op 24/2) en op zondag na de dienst tot 13.30 uur.
Kunstcommissie Regenboogkerk