Tekstlezing uit de ‘Levenslessen’ van Meister Eckhart

Meister Eckhart (1260-1327?) is verrassend genoeg opnieuw in de belangstelling, er is een nieuwe aandacht voor zijn theologie en spiritualiteit. Dichters en denkers grijpen steeds weer terug op deze eigenzinnige mysticus. Hij was een vrije denker, die het aandurfde de officiële leer van de kerk in twijfel te trekken. In die zin is Eckhart ook vrijzinnig theoloog, hij gebruikt daarbij een taal die vandaag mensen verbindt dwars door alle culturen heen. Hij wil terug naar de essentie, en om dat te bereiken zullen we in zijn ogen alles moeten opgeven en loslaten.
De gesprekskring wordt geleid door dr. Bert Bos en dr. Arie Kooijman.
Drie avonden met tekstlezing uit de ‘Levenslessen’, om zo zelf kennis te kunnen maken met het gedachtegoed van Meister Eckhart.
Data 27 februari, 20 maart en 10 april (20u tot 22u).
Richtbedrag 15 euro voor de drie avonden.
Er is nog plaats.
Info en opgave kring bij Gerrie Kooijman, tel. 06-18392604
of email: gerriekooijman@planet.nl

7-2-2018