In de PGO hebben we al jaren een klassieke liturgie op zondagochtend. Die wordt zeer gewaardeerd door veel kerkgangers. Toch zijn er ook mensen betrokken bij de PGO die wel eens wat anders zouden willen zingen, horen of lezen. De vraag is dan natuurlijk: wat dan? Daarom de oprichting van een liturgiewerkplaats. Eens per maand zal er een viering worden gehouden, voorbereid door steeds een ander groepje geïnteresseerden, waarbij we andere vormen van liturgie verkennen. Niet op de zondagochtend, maar op zondagmiddag.
Het enige echt onopgeefbare bij zo’n bijeenkomst is een tekst uit de bijbel. Verder zijn alle elementen bespreekbaar. De vieringen vinden plaats in het koor van de Groene Kerk op zondag 11 maart, 15 april (top2000 dienst) en 6 mei. We beginnen om 16.15 uur en om ongeveer 17.00 uur ronden we af. Aansluitend praten we na in Willibrordserf onder het genot van een glas wijn of fris. Aan het eind van dit seizoen bekijken we de oogst: wat is succesvol gebleken en wat niet? En is er iets bruikbaar in de orde van dienst op zondagochtend?
Iedereen is welkom bij de vieringen, maar ook om er een voor te bereiden. Enthousiast geworden?
Geef je dan op via ds.I.vanderheul@pgoegstgeest.nl
of tel. 06 – 19 19 48 04.
Ds. Iris van der Heul
12-3-2018