Nieuw project zendingsbussen: een sterke kerk in Syrie

Syrische kerken als bakens van hoop – Onze zendingsbussen in de Groene Kerk en in de Regenboogkerk bij de uitgang van de kerk vullen we vanaf vandaag voor ons nieuwe project ‘Een sterke kerk in Syrië’. Na een uitzichtloze burgeroorlog ligt Syrië sinds 2011 in puin; uitzichtloos en rampzalig is de situatie daar. Steeds meer mensen in nood doen een beroep op kerken voor onderdak, voedsel en veiligheid. De zelf zwaar getroffen, Syrische kerken bieden tussen de puinhopen hulp aan iedereen die bij hen aanklopt.
De kerk in Syrië, 2000 jaar geleden daar ontstaan, lijdt. We willen de kerken in Syrië steunen, zodat zij moed houden om hun belangrijke werk te blijven doen. Zolang zij zich inzetten, laten wij hen niet met lege handen staan. Meer dan ooit hebben christenen in Syrië ons gebed, onze bemoediging en onze steun nodig. Wij geloven in delen!