Op vrijdag 1 juni jl. is dhr. Martinus (Ties) de Jong overleden op de leeftijd van 98 jaar. Hij was als anesthesist verbonden aan het LUMC en woonde in Oegstgeest. Met zijn vrouw en hun drie kinderen was hij kerkelijk verbonden aan de Marekerk in Leiden. Na het overlijden van zijn eerste vrouw hertrouwde hij in 1988 met Diny van der Schoor. Zij werd lid van de PGO en hij werd ‘blijkgever van verbondenheid’ met onze kerk, een soort lidmaatschap. Samen namen ze deel aan bijvoorbeeld de koffieochtenden in de Regenboogkerk. In februari 2018 beleefden Ties en Diny nog hun 30-jarige huwelijk. Ties verbleef toen al voor revalidatie in De Wilbert in Katwijk. Diny overleed op 1 maart van dit jaar. Precies twee maanden later overleed ook de heer De Jong. Hij is op 8 juni begraven bij de Groene Kerk. Ds. Ton Jacobs van de Marekerk in Leiden ging voor in de dienst van Woord en Gebed.
Ds. Aart Verburg

24-6-2018