Startzondag 2 september in de Groene Kerk: ‘Een goed gesprek’
Weet u nog van vorig jaar? Het thema voor de startzondag was: ‘Kerkproeverij’: We nodigden mensen uit om van de kerk te komen ‘proeven’. We hielden de dienst zoals we het gewend zijn, maar zeiden er nog eens bij waarom we het deden zoals we het doen. Bij de lunch bleek dat je in het gezelschap van kerkmensen ook heel veel lekkers te proeven hebt. Een voorproefje van Running Dinner, maar dan stond het allemaal op één grote tafel.
Dit jaar is het thema ‘Een goed gesprek’, waarmee we verder willen denken over hoe je nog meer inhoud kunt geven aan ‘proeven van de kerk’. Als je mensen uitnodigt om (weer) eens mee te gaan naar de kerk, wat verwacht je dan? Vind je het goed al ze een keer komen kijken en het daarbij laten? Zouden zij het gevoel hebben dat je meer van hen verwacht?
In de dienst gaat het over Jezus die aan zijn discipelen vraagt: ‘Wie zeggen de mensen dat ik ben?’. Goeie vraag, ook nu nog, en een mooie uitnodiging voor een goed gesprek! Alle drie de predikanten zullen voorgaan in deze dienst.
Na de dienst is er een ronde met allerlei vormen van ‘een goed gesprek’. Over pastoraat in een groep of met zijn tweeën tijdens een wandeling. Of in de tent van de kindernevendienst over Kinderbijbels en het vertellen van Bijbelverhalen aan kinderen. Of nog anders…
De volgende ronde zal gaat over: ‘ik ben niet zo’n prater, laat mij maar wat doen…’.
Allerlei mensen hebben kaartjes bij zich met taken die je op je zou kunnen nemen. Korte, beperkte taken, taken voor af en toe, taken om eens te proberen om te kijken of dat misschien iets voor jou is. Want behalve proeven van de kerk kun je smaakmaker zijn. We willen ook daarover graag een goed gesprek.
En dan samen aan de lunch. Wil je iets maken voor bij de koffie of voor de lunch: meld het even bij Iris vóór 30 augustus: tel: 06-1919 48 04 stuur E-Mail