Kunst in de Regenboogkerk expositie

Kunst in de Regenboogkerk expositie ‘Tekens uit het verleden’ 
Werk in steen van Pieter Oostlander
In de maand november, te beginnen op zondag 4 novemberbij de gedachtenisdienst, is er in de Regenboogkerk een tentoonstelling met stenen beelden en reliëfs van Pieter Oostlander. Hij maakt met veel liefde voor zijn materiaal beelden en reliëfs, geïnspireerd door tekens uit het verleden. Rotstekeningen uit Scandinavië, Keltische decoraties en Indiaanse volkskunst laten zien dat door de eeuwen heen het stijlgevoel van de mens niet is veranderd. Centraal in de expositie staat het Labyrint dat de levensweg van de mens symboliseert. Het leven is als een pelgrimstocht, onvoorspelbaar, met onverwachte wendingen en verwikkelingen, waarbij niet het eindpunt maar de weg ernaartoe de schoonheid bepaalt. De weg is het doel. Wanneer je het spoor van het labyrint volgt, volg je het spoor van je leven en maak je een innerlijke pelgrimage. Je zoekt God, terwijl je weet dat Hij in het hart van het labyrint verborgen nabij is. Naast een labyrint van Oostlander zijn er andere werken in steen te zien, zoals een vleugelmens.
De expositie loopt van 4 tot en met 25 novemberen is dan iedere zondag te bezichtigen, na de kerkdienst, van 11.30 tot 13.00 uur.Op zondag 11 novemberzal Pieter Oostlander na de kerkdienst iets over zijn werk vertellen. Bovendien is er een middagopenstelling op zaterdag 10 november, van 14.30-17.30 uur,waarbij hij zelf ook aanwezig zal zijn.
Kunstcommissie Regenboogkerk