Zing je mee met het tafelgebed op 10 maart?

Op zondag 10 maart organiseert de Taakgroep Jeugd en Jongeren in samenwerking met ds. Rian Veldman een gezinsdienst rondom en met de Maaltijd van de Heer. Bij de viering van de Maaltijd willen we dan graag het tafelgebed van Bart Robbers en Paul Schollaert (Liedboek 403c) zingen. Dit gezongen tafelgebed wordt gezongen in afwisseling tussen (kinder)koor, voorganger en gemeente. We hebben dit gezongen tafelgebed vaker gedaan in de afgelopen jaren. Toen de Jeugdcantorij nog bestond, hebben de kinderen de rol van het koor vaak op zich genomen, ook de volwassen-cantorij heeft die rol wel eens gehad. Deze keer zouden we het leuk vinden als verschillende mensen die het tafelgebed al eens gezongen hebben, maar ook ouders en kinderen voor wie dit nieuw is, de rol van (kinder)koor willen vervullen. Omdat je dit natuurlijk wel even moet oefenen, zullen we op de zondagen 24 februari en 3 maart na de dienst (van ongeveer 11.30-12.00 uur) de koorpartij oefenen in de achterruimte van de Regenboogkerk. Kinderen die nog niet kunnen lezen, kunnen ook mee oefenen, maar richten zich dan vooral op het refrein dat steeds hetzelfde is. Alle anderen kunnen alle koorcoupletten zingen. Deze viering is bedoeld als gezinsviering, wat betekent dat de kinderen de hele dienst in de kerk blijven. Met de kinderen die komen voor-oefenen, kunnen we ook alvast wat liederen die gekozen worden voor de dienst doornemen, zodat ze die beter herkennen.