Armeense Hayarpi en familie mogen blijven

Op woensdag 27 maart 2019 stond het volgende bericht in het Leidsch Dagblad:

“Van onze verslaggever
DEN HAAG
Samen met haar ouders, broer en zus heeft de Armeense Hayarpi Tamrazyan gisteren een verblijfsvergunning gekregen. Dat heeft voorzitter Theo Hettema van de Protestantse Kerk Den Haag gemeld.
Het gezin Tamrazyan, voorheen uit Katwijk, zat maandenlang in kerkasiel, eerst in Katwijk en later in buurt-en-kerkhuis Bethel in Den Haag. De doorlopende kerkdienst moest voorkomen dat de uitgeprocedeerde familie uitgezet zou worden.
De familie Tamrazyan is al negen jaar in Nederland. „We hebben alle moeilijkheden samen gedragen. Dank jullie wel allemaal voor jullie steun, jullie kaarsjes etc!”, twitterde Hayarpi Tamrazyan in reactie op het krijgen van de verblijfsvergunning.
Kinderpardon
Eind januari sloten de coalitiepartijen een akkoord over het kinderpardon. Door die regeling groeide de hoop van Hayarpi Tamrazyan en haar familie dat ze toch in Nederland mochten blijven. Hettema liet weet heel dankbaar te zijn dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) sinds het akkoord over het kinderpardon zo snel werk heeft gemaakt van het regelen van een verblijfsvergunning voor het gezin Tamrazyan en veel andere families.” lees verder dit artikel in Trouw of lees deze nieuwsbrief