Brug bij Dorpsstraat voorlopig gesloten

Vanaf vrijdag 6 aprilis de Duikerbrug aan het einde van de Dorpsstraat voor onbepaalde tijd afgesloten voor alle verkeer, ter hoogte van de Zoutkeetlaan (eind smalle stuk Dorpsstraat); van de kant van de Dorpsstraat is de Groene Kerk dus niet bereikbaar. Omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Vanuit Rijnsburg is de Groene kerk via de Oegstgeesterweg/Almondeweg normaal bereikbaar.
De gemeente ontving een verontrustend monitoringsrapport over de stabiliteit van onderdelen van de brug. Bij de brug lopen belangrijke, zware elektriciteitskabels en hoofdgas- en hoofdwaterleidingen, waardoor de gemeente uit voorzorg heeft besloten de brug per direct te sluiten. Ze zal onderzoeken of een gedeeltelijke openstelling voor voetgangers en fietsers binnenkort misschien weer mogelijk is, en zal het Kerkelijk Bureau op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
Fieke Sjoukes, College van Kerkrentmeesters