Leon van Es is weer vrij

Het was ds. Christiaan Donner die hem binnen onze kerkgemeenschap in Oegstgeest bekendmaakte. Een gevangene die aanvankelijk in Dordrecht en later in Rotterdam zijn straf moest uitzitten. In zijn brieven schreef hij mij dat hij zich als een vogel in een kooitje voelde. Maar wat heeft hij in dat kooitje zijn tijd weten te vullen met origineel handwerk! Hij construeerde en bouwde miniatuur kerken, huizen en kastelen. Als bouwmaterialen gebruikte hij tandpasta, oude koffiepads, suikerklontjes, twijgjes van bomen, die bewakers hem zo nu en dan verschaften, karton en verf, en wat al niet hij kon gebruiken. Een aantal keer was zijn werk ook in de Oegstgeester kerken te bewonderen.
Nu is hij weer op vrije voeten. Regelmatig heeft hij tijdens diensten in de gevangenis voor mij een kaarsje aangestoken. Er groeide een goed contact en correspondentie. Van de week heb ik hem gebeld om hem het goede voor zijn hernieuwde toekomst toe te wensen. Op zijn beurt vroeg hij mij u allen voor uw steun en kaarten te bedanken. Uiteraard doe ik dat graag. Met een vriendelijke groet, Lolke Osinga