Taakgroep Diaconaat & Zending: Sinterklaasactie 2019

Sinds 2013 organiseert Voor Elkaar Leiden een Sinterklaasactie in Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest, voor kinderen van gezinnen, die geen Sinterklaascadeautjes van hun ouders kunnen krijgen omdat ze daar geen financiën voor hebben.
Via de Voedselbank, SchuldHulpMaatje, VluchtelingenWerk en Rosa-Manus krijgen ouders/verzorgers die in deze categorie vallen de gelegenheid om hun kind(eren) op te geven. Op deze manier is Voor Elkaar Leiden er zeker van dat het op de goede plekken terechtkomt. Tegelijkertijd vragen zij via de kerken en christelijke studentenverenigingen mensen die zich willen inschrijven om een Sinterklaascadeautje te kopen.
De Taakgroep Diaconaat & Zending heeft medewerking van de PGO toegezegd en roept uw hulp hierbij in. Wat houdt het in? We vragen u aan ons door te geven of u een cadeautje van €10,- wilt kopen.
U kunt zich opgeven tot 10 november via het emailadres van de diaconie E-Mail of bij de dienstdoende diaken. Na 10 november hoort u van ons of het cadeautje voor een jongen of een meisje is bestemd en de leeftijd van het kind. U hoeft het cadeautje niet in te pakken en het kan worden ingeleverd in de Regenboogkerk. Dan zorgen wij voor verdere verwerking. Op 30 november worden alle cadeautjes in de Leidse Opstandingskerk door een grote groep vrijwilligers ingepakt, voorzien van een gedicht, en ’s middags bij de gezinnen thuisbezorgd.
In 2018 zijn 279 kinderen (109) gezinnen verblijd met een fijne Sinterklaasavond! Wij hopen op uw medewerking! Taakgroep Diaconaat & Zending