Herinrichting van de Groene of Willibrordkerk

De coronaperiode wordt gebruikt voor herinrichting van het Groene Kerkje. Met deze herinrichting willen wij tegemoetkomen aan wensen vanuit de gemeente om te voorzien in een beter verwarmingssysteem en om meer zitcomfort te verkrijgen. Daar komen praktische redenen bij. Een betere klimaatbeheersing door een verbeterd verwarmingssysteem is nodig voor het orgel, en vervanging van de huidige stoelen is noodzakelijk omdat deze stoelen zijn afgekeurd door de brandweer. Vernieuwing van het verwarmingssysteem en vervanging van de huidige stoelen zullen tegelijkertijd worden opgepakt, hierbij is gekeken om dit op een duurzame en kostenefficiënte wijze te doen.
Het verwarmingssysteem: de huidige verwarming zal worden vervangen door een systeem van vloerverwarming, gecombineerd met convectoren. Op deze wijze is er sprake van een gelijkmatige en energiezuinige klimaatbeheersing.
De stoelen: de PGO is in de gelegenheid om kerkbanken over te nemen. Deze kerkbanken lijken passend bij de GWK, en hergebruik van deze banken is een duurzame manier van het herinrichten van de GWK, passend in visie en missie van de PGO.
Op dit moment staan twee van deze kerkbanken op proef opgesteld in de GWK. Deze banken staan op een verhoging. De bedoeling is dat onder de banken een stenen vloer komt met daaronder de vloerverwarming. De voorste rijen stoelen zullen niet worden vervangen door banken. Hierdoor blijft het mogelijk om flexibel om te gaan met de opstelling van het zitgedeelte.
We nodigen u graag uit om te komen kijken en om deze banken te ervaren. Graag horen wij van u eventuele aandachtspunten. In de periode van 28 april t/m 12 mei is het mogelijk om te komen ‘proefzitten’. U kunt hiervoor een afspraak maken via het Kerkelijk Bureau 071-517 54 98. We kunnen dan zorgen voor voldoende spreiding van bezoek en dat afstemmen op overige activiteiten. Ook hopen we op belangstelling vanuit verschillende leeftijdsgroepen. Uw reactie kunt u achterlaten achter in de kerk of mailen naar secretaris cvk.
Wij hopen dat u in de gelegenheid bent om langs te komen en stellen uw mening zeer op prijs.
Marianne Smit, secretaris CvK PGO