Virtuele koffieochtend: Songs of Freedom

Elke maand komt er een vaste groep gemeenteleden samen in het Willibrords erf van de groene kerk. Dan wordt er over een thema gesproken en bij gepraat. Dat kan nu helaas niet vanwege de maatregelen. Ds. Rian Veldman heeft daarom vorige keer een uitzending opgenomen met verzoeknummers ter bemoediging in deze tijd. Dat leverde een virtuele koffieochtend op met Songs of hope. Dat was een succes en daarom nu een vervolg met liederen en muziek over vrijheid. Songs of freedom.

Het is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd. In Oegstgeest doen we daar altijd veel aan. Ook de kerken. Op 4 mei worden kransen gelegd  in het bos van Wijckerslooth bij het monument, er is een toespraak, ook door de gezamenlijke kerken.  Daarna zien we elkaar in het Dorpscentrum. In de ochtend van  5 mei barst de vrijmarkt al vroeg los. Vorig jaar waren de kerken ook prominent aanwezig om Samen vrij te vieren.

Maar zo alles deze lente en zomer, is het dit jaar anders. Misschien is het juist nu we zelf zo belemmerd zijn in onze vrijheid stil te staan bij vrijheid. Hier vind u de koffieochtend met inzendingen van liederen over vrijheid en de verschillende persoonlijke verhalen van gemeenteleden daarbij. Dank voor het delen van die ervaringen. Voor nu veel luisterplezier en goede moed gewenst!

Beluister de Songs of Freedom, kies voor woensdag 29 april, 16:49 uur

Muziek koffieochtend

 1. Land of hope and glory                    Vera Lynn
 2. If I had a hammer                             Peter , Paul and Mary
 3. Over de Muur                                     Klein orkest
 4. Bells of freedom                                Jon Bon Jovi
 5. Belfast child                                       Simple minds
 6. Bevrijd mij toch, naar Psalm 3          Dominicus gemeente
 7. Scare away the dark                          Passenger
 8. Think!                                                 Aretha Franklin
 9. Song for Ireland                                 Mary Black
 10. Kom schepper, Geest                        tekst: Sieds Prins
 11. Lied 946                                             tekst: Huub Oosterhuis

Iris van der Heul

*het een na laatste geluidsfragment ‘ Schepper God..” kon niet worden afgespeeld en is hieronder alsnog aan te klikken.