Zachtmoedig, zachtaardig?

We zijn nog steeds thuis, belemmerd in onze gewone doen en laten. Aan die situatie is niet zovele te veranderen, wel aan hoe we ons er doorheen slaan. Rutte noemde dit de grootste crisis sinds de tweede wereldoorlog. Niet zo gek dus dat veel mensen zich angstig, geprikkeld of gespannen voelen. En dan te bedenken dat er nogal wat mensen zijn in nog lastig posities. Zonder dak, zonder goede medische zorg en zonder voedsel.

Daarom vanavond voedsel voor de ziel in een avondgebed. Het derde Avondgebed tussen Pasen en Pinksteren, bekijk hier de dienst. We hebben een thema voor de hele serie: Vruchten van de Geest. In het eerste gedeelte van het Avondgebed zullen we (actuele) verhalen en gedachten over dat thema delen. Als u als gemeentelid suggesties hebt… geef het door aan de predikanten. Pauline Verkerk zingt, Wolter Mooi speelt cello en Cor de Jong zit achter het orgel. Daarna bidden we samen en zingen een avondlied.

Thema voor vanavond: De vrucht van de geest is…zachtmoedigheid.
“gelukkig de zachtmoedigen want zij zullen het land beerven.” In de bijbel, in de taal van de psalmen en de profeten, wordt niet bedoeld: zachtaardige mensen. Het gaat niet om een karaktereigenschap, maar om een situatie. Alvast een voorproefje. Nina Simone zingt ervan.