Contemplatie coronacrisis in Museum De Lakenhal

Requiem – Anjet van Linge
Bezoekers aan Museum De Lakenhal komen op het voorplein oog in oog te staan met het werk ‘Requiem’ van kunstenaar Anjet van Linge. Zij heeft tijdens de coronacrisis elke dag uit hout een kruis gehakt, waarbij iedereen via Instagram aan dat kruis een intentie kon meegeven, zoals ‘Voor de schoonmakers die de spullen reinigen die wij niet meer willen aanraken’, ‘Voor de kinderen die niet begrijpen waarom alles anders is’ of ‘Voor degenen die dachten dat dit hen niet zou overkomen’. Het geeft bezoekers de gelegenheid om te overdenken wat er in de afgelopen maanden is gebeurd en stil te staan bij wat dit voor hen en anderen betekent. Dit veelzeggende beeld is komende week nog te zien op het voorplein van Museum De Lakenhal. Het voorplein is voor iedereen toegankelijk, ook zonder ticket. Daarna verhuist het beeld naar de achterplaats van het museum, waar het tot 1 september blijft staan. Dinsdag-zondag, 10.00-17.00 uur.
museum de Lakenhal
Museum De Lakenhal, Oude Singel 32, Leiden
ds. Rian Veldman