Voorzichtig samen vieren: een eerste stap

Naar verwachting zal de overheid de coronamaatregelen vanaf 1 juli verder versoepelen. Vanaf dat moment zullen er meer gemeenteleden aanwezig mogen zijn bij onze zondagse eredienst. Daarbij blijft het nodig om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. We zijn blij met deze volgende versoepeling. De Groene Kerk biedt echter beperkte mogelijkheden om dit op een goede manier te organiseren. Daarom heeft de kerkenraad besloten om, als gevolg van de situatie, vanaf zondag 5 juli bijeen te komen in de Regenboogkerk. Zo kunnen we met een grotere groep gemeenteleden de eredienst vieren. De diensten zullen uiteraard, net als nu, ook op afstand te volgen zijn via kerkdienstgemist. We hopen de Groene Kerk vanaf volgend jaar weer volop te kunnen gebruiken.
De laatste twee zondagen van juni maken we nog gebruik van de Groene Kerk. Op 21 juni wordt er gedoopt en zijn de beschikbare plaatsen gereserveerd voor genodigden van de doopouders.
Voor de dienst van 5 juli kunt zich aanmelden via aanmeldingsformulier bijwonen kerkdienst. Dit kan in de week voorafgaand aan de dienst van maandag tot vrijdag 15.00 uur. Uiterlijk zaterdag krijgt u dan bericht of u inderdaad bij de dienst aanwezig kunt zijn.
Bij gezondheidsklachten blijft u uiteraard thuis; binnen en buiten de kerk houden we 1,5 meter afstand tot andere gemeenteleden, tenzij u tot hetzelfde huishouden behoort.
Samenzang en koffiedrinken na afloop van de dienst doen we voorlopig nog niet.
Meer informatie over de gang van zaken rond de eredienst leest u in het protocol.
Wij hopen u binnenkort te mogen ontmoeten!
Namens de kerkenraad, Marien den Boer

Uiteraard blijven de diensten ook via Bekijk de dienst te volgen.