Nieuwe organist voor de PGO

De kerkenraad heeft besloten om dhr. Leonard Seeleman per 1 oktober a.s. te benoemen als de nieuwe organist van de PGO. Leonard (1997) is bezig met de afronding van zijn bachelor Orgel aan het conservatorium van Den Haag en studeert daarnaast piano en koordirectie, en bestuurskunde in Leiden. Hij is organist geweest in de NH gemeente Wilnis, Nieuwer ter Aa en Kockengen. Van 2017 tot 2019 was hij vervangend organist in de Westerkerk in Amsterdam en is daar nu tweede organist. Na een gedegen vergelijking met andere kandidaten adviseerde de selectiecommissie om Leonard te benoemen op basis van zijn brede interesse en ervaring met het nieuwe Liedboek en met alternatieve liturgische vormen, zijn gedegen orgelspel, zijn uitstekende pianospel, zijn gevoeligheid voor de inhoud van de liturgie, en zijn interesse in de PGO. De commissie was unaniem in haar advies voor een jonge, enthousiaste organist met een brede interesse en veel potentieel. De kerkenraad heeft deze voordracht unaniem overgenomen. Wij danken de commissie voor haar werk de afgelopen maanden.
Na de zomer heten wij Leonard graag welkom in onze gemeente en zien uit naar een bijzonder plezierige, muzikale samenwerking.
Marien den Boer, voorzitter kerkenraad