Nieuws van de Taakgroep Diaconaat & Zending

De afgelopen vier jaar hebben we twee projecten in Afrika gesteund. Het straatkinderenproject in Oeganda van Kerk in Actie en het werk dat ds. Gert van de Pol en zijn vrouw Rieneke, verpleegkundige, op pastoraal en medisch gebied, namens de GZB in Malawi verrichten. Wij danken u hartelijk voor de steun die wij via uw bijdragen konden geven aan deze beide bestemmingen!

Vanaf september 2020 zal de Taakgroep Diaconaat & Zending een project van Kerk in Actie in Latijns-Amerika centraal stellen. Het gaat om onderwijs voor werkende kinderen en jongeren in Bogotá, Colombia.
Als je door de sloppen- wijken van Bogotá loopt, zie je talloze kinderen werken op de markt of in het vuilnis. Maar liefst 1,5 miljoen kinderen moeten werken in Colombia. Ze doen zwaar en gevaarlijk werk en maken lange dagen. Bovendien groeien ze vaak op in een omgeving met veel geweld en drugs- gebruik.

Stichting Kleine Arbeider is een bevlogen organisatie die onderwijs biedt aan deze kinderen en hen weerbaar maakt om hun kansen op een betere toekomst te vergroten. Wekelijks krijgen 60 kinderen hier een vaktraining. Ook ouders en vooral tienermoeders worden ondersteund. Met onze aandacht en bijdragen kunnen wij meehelpen om het leven van kinderen en jongeren in de knel te verbeteren.