Startzondag 4 oktober: het goede leven

Startzondag beginnen we met een feestelijke dienst rond het landelijke thema van de PKN dit jaar: Het goede leven. Momenteel werken verschillende taakgroepen aan een inspirerende dienst, waarin ook de nieuwe pastorale teams aan je zullen worden voorgesteld. Om 10.00 uur ben je welkom in de dienst in de Regenboogkerk(een maximum van 60 pers.) of kun je die via uitzendinggemist.nl volgen.

Na afloop is er een kort binnenprogramma van 11.15-11.45 uur in de Regenboogkerk, dat eveneens te volgen is via internet. Het thema ‘het goede leven’ gaat niet alleen over een leven van genieten maar ook om leven met verantwoordelijkheid naar de omgeving waarin we leven. De diaconie brengt het nieuw te steunen project voor onderwijs aan werkende kinderen in Bogotá over het voetlicht, de nieuwe organist Leonard Seeleman vertelt over de rol van muziek in het goede leven en Eveline Mus neemt ons vanuit haar vak als dierenarts op een inspirerende manier mee in de dilemma’s waar we als mensen voor staan met betrekking tot dieren.

Daarnaast is er een buitenprogramma, helemaal coronaproof. Je kunt vanaf 11.15 uur tot ongeveer 13.00 uur terecht op het landgoed Kasteel Oud Poelgeest. De ondertitel van het thema het goede leven is bloeien in Gods licht. Daarom gaan we op deze gedenkdag van Franciscus de natuur in. Vanwege de maatregelen tegen verspreiding van Corona is er een tocht uitgezet waarbij kleine groepjes van 3-4 personen met een kaartje langs bijzondere plekken op het landgoed kunnen lopen. Daar zal een IVN-gids zijn of haar kennis delen over de natuur en de historie van het landgoed. Startpunt is de ingang van Oud Poelgeest. Daar vangen we je op vanaf 11.15 – 11.30 uur. Opgave (link hieronder) noodzakelijk of via 06-1919 4804 (ds. Iris van der Heul). Het wordt zeer op prijs gesteld als je je deelname aan de wandeling z.s.m kenbaar maakt i.v.m. de inzet van de gidsen. 

Ga naar opgave-formulier

Ds. Rian Veldman en ds. Iris van der Heul