image_pdfimage_print

Het Allerzielenconcert van Cappella pro Cantibus in samenwerking met de Protestantse Gemeente Oegstgeest (PGO) is inmiddels een gevestigde traditie, waarbinnen velerlei muziek tot klinken is gebracht. Dit jaar zoekt Cappella de bezinning in de warme klanken van de Late Romantiek, met werken van Peter Cornelius, Hugo Wolf en Joseph Rheinberger.

Programmaboekje
Video-livestream

Gedachteniscomposities

In de koorwerken van deze componisten is, hoe romantisch profaan ook, het religieuze nooit ver weg. Veel van deze werken kenmerken zich als gedachteniscomposities. Van Cornelius zingen wij o.a. An Babels Wasserflüßen, een lied waarvan de muziek gebaseerd is op een sarabande van J.S. Bach. Ook van de hand van Cornelius zijn het Requiem (‘Seele, vergiß sie nicht’), en het verstilde Grablied. Van Wolf brengen wij het Im stillen Friedhof ten gehore en we sluiten het concert af met het bekende zesstemmige Abendlied van Rheinberger. Stuk voor stuk warmbloedige werken, die we met dit programma graag weer voor het voetlicht brengen. Een aantal van deze liederen wordt begeleid door Leonard Seeleman, de nieuwe organist van de PGO. Het geheel staat onder leiding van Rens Tienstra.

Kaarsje aansteken

Dit Allerzielenconcert is meer dan alleen een concert. De liederen worden afgewisseld met (live) lezingen van gedichten en orgel- en pianospel. Er zullen kaarsen branden ter nagedachtenis van de overledenen. Vanwege het coronavirus zal de koorzang tijdens het concert via beeld en geluid te zien en te horen zijn.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, het maximum aantal inschrijvingen is bereikt.

LET OP: Alleen de avonduitvoering gaat door.
Om corona- reden kunnen we dit jaar maar een beperkt aantal bezoekers toelaten. In tegenstelling tot eerdere berichten wordt het concert alleen ’s avonds uitgevoerd: op zaterdag 31 oktober ’s avonds om 20.15 uur. Het avondconcert kunt u ook thuis via een videoverbinding volgen. Wilt u bij het concert aanwezig zijn, dan dient u zich van te voren aan te melden (niet meer mogelijk). De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

  • Datum/tijd: zaterdag 31 oktober, 20.15 uur (16.00 uur vervalt). Duur: 1 uur.
  • Locatie: Regenboogkerk, Mauritslaan 12, Oegstgeest (Let op! Dus niet de Groene Kerk)
  • Toegang: gratis. Er kan deze keer niet, zoals andere jaren, een uitgangscollecte gehouden worden. Wij stellen het op prijs als u een bijdrage overmaakt naar het rekeningnummer dat in het programmaboekje vermeld zal staan.
  • De link naar de video-livestream van de uitvoering van 20.15 uur vindt u hier

Zie ook: website Cappella pro Cantibus

Namens Cappella pro Cantibus, Marion Kuiper