Wij gedenken…

Op vrijdag 29 januari is ons gemeentelid, Eduard Jacobus Veldhuyzen overleden op de leeftijd van 83 jaar. Eduard werd aan de Geverstraat in Oegstgeest geboren en is ook aan de Geversstraat overleden. Hij was gehecht aan ons dorp. Eduard heeft van jongs af aan een actieve rol gespeeld in onze kerk. In de kinderkerk en bij de jonge kerk waar hij Frieda leerde kennen. Hij verzorgde het jeugdblad, stond aan de wieg van ons kerkblad Oke, was ouderling-kerkvoogd voor het onderhoud van de gebouwen, in het bijzonder de Pauluskerk en heeft zich ingezet voor de bouw van het Gemeentecentrum, het huidige Dorpscentrum. Het hele gezin met 4 zonen werd bij die activiteiten betrokken. Het overlijden van zoon Eduard was een zware slag voor Eduard en Frieda, voor wie een hecht gezinsleven zo belangrijk was. De laatste jaren zijn zwaar geweest door afnemende gezondheid. Narcissen stonden symbool voor Eduards geloof: als trompetten die de boodschap van Pasen verkondigen; het leven overwint de dood.

Op donderdag 4 februari wordt een gedachtenisdienst voor het leven van Eduard Veldhuyzen gehouden in de Regenboogkerk, om 10.30 uur. De dienst zal via de livestream te volgen zijn.
Wij zullen Frieda en de kinderen van Eduard en Frieda met hun gezinnen in onze voorbeden noemen.

Voorbede (voorstel)
Eeuwige, van eeuwigheid tot eeuwigheid bent u God. Wij danken U voor het leven van Eduard Veldhuyzen dat in onze tijd kwam. Voor alles wat wij in hem hebben ontvangen aan inzet en toewijding, in de liefde voor zijn vrouw en zijn gezin en voor zijn werkkracht in kerkenwerk en op zijn vakgebied zijn wij dankbaar. Bij U, de bron van de kracht die zich verzet tegen dood en beschadiging van het leven, brengen wij wat pijn gedaan heeft en verdrietig was. Wees hen die Eduard zullen missen nabij met de kracht van leven, die wij ook in zijn leven hebben herkend.

Daarom bidden wij en zeggen…