Hoe staat het met de Sobere Maaltijden?

Vorige week viel bij u het laatste nummer van Oké in de bus met ‘Alles sal reg kom’ op de voorpagina. In deze Oké kunt u op p. 8 in het stuk ‘Met de psalmen op weg naar Pasen’ lezen over de avondgebeden in de veertigdagentijd. Zoals u weet, hielden we altijd voorafgaand aan deze avondgebeden de Sobere Maaltijden in Willibrords Erf.
Hoewel alles ‘reg sal kom’, is dat deze veertigdagentijd nog niet mogelijk! Maar het hoeft geen ‘alles of niets’ te zijn. Daarom hebben we dit jaar een alternatief: één versoberde Sobere Maaltijd. Weliswaar heel sober, namelijk zonder soep en brood en online, maar vast en zeker wel heel inhoudsvol!
Marc Aldewereld, coördinator van SchuldHulpMaatje, zou ons vorig jaar al komen vertellen over Stichting Voor Elkaar Leiden e.o. en is opnieuw bereid om spreker te zijn. In de Oké kunt u op p. 15 al het een en ander over deze stichting lezen.
Noteert u het alvast? Midden in de veertigdagentijd, op 17 maart, voorafgaand aan het avondgebed, zal Marc ons om 19.00 uur vertellen over deze stichting.

Dat ‘alles sal regkom’ hopen wij. En hopen is geloven dat het goedkomt!

Namens het Sobere Maaltijd Team, Martine Delver en Alies van Tuijl (RvK/NGK)