Jeugd en jongeren in de veertigdagentijd

28 februari 2021

* Kinderen van 4-12 jaar
Veertigdagentijd: LevenswegIn het gezinsboekje staan veel mooie verhalen en dingen om te gaan doen.  

Vandaag is het 28 februari: de tweede zondag in de veertigdagentijd, en het verhaal gaat over de berg waar Jezus naartoe ging. En weet je wie Jezus daar zag? Luister maar: kindopzondag.nl.
Het verhaal van Frederick muis!- YouTube is ook mooi om naar te luisteren.
Houd je van zingen? Zing dan maar mee met een van de liedjes: kindopzondag.nl. Houd je meer van kleuren, dan zijn er ook prachtige kleurplaten te vinden over dit verhaal.

Veel plezier en een fijne zondag gewenst, groeten van de kindernevendienst

*Jongeren die in deze periode een moment van bezinning zoeken, kunnen een podcast beluisteren op devuurplaatsapeldoorn. In deze serie wordt een aantal jonge mensen, die op weg naar Pasen vasten, gevolgd. Welke betekenis geven ze aan vasten? Waarom gaan ze deze uitdaging aan? Ook iets voor jullie? En zo ja, op welke manier wordt het voor jou een challenge?

Pieternel Kamphuis, Katinka Netten en Willem Pieter Rus


21 februari 2021

* Kinderen van 4-12 jaar
Nu het niet haalbaar is om wekelijks met kinderen in de kerk een project te volgen, is er bij jonge gezinnen een boekje van de methode Kind op Zondag bezorgd. Met dit gezinsboekje kunnen ouders en kinderen dagelijks thuis aandacht besteden aan de veertigdagentijd met verhalen, spelletjes en nog veel meer.
Het centrale thema van het boekje is ‘Levensweg’. Jezus ging op aarde een weg van vreugde, maar ook van verdriet. Met Pasen vieren we dat zijn weg niet eindigde in de dood: God maakte een nieuw begin. Zijn levensweg is nooit afgelopen!
We wensen u en jullie mooie gesprekken en veel plezier toe! 

*Jongeren die in deze periode een moment van bezinning zoeken, kunnen een podcast beluisteren op devuurplaatsapeldoorn. In deze serie wordt een aantal jonge mensen, die op weg naar Pasen vasten, gevolgd. Welke betekenis geven ze aan vasten? Waarom gaan ze deze uitdaging aan? Ook iets voor jullie? En zo ja, op welke manier wordt het voor jou een challenge?
Willem Pieter Rus en Pieternel Kamphuis