Twee aan twee op pad…

Nu we nog steeds zo min mogelijk bij elkaar op bezoek mogen komen, kunnen we al helemaal geen huiskamergesprekken organiseren. Gelukkig wordt het weer buiten steeds aangenamer en biedt dit dé gelegenheid om als gemeenteleden twee aan twee op pad te gaan. Als team onderling pastoraat hebben we een invulling gezocht en gevonden voor het concept ‘Emmaüswandeling’. Sommigen kennen het al van een startzondag, of hebben het ervaren tijdens hun bezoek aan Nijkleaster in Jorwert. Het is een wandeling waarin je met z’n tweeën in gesprek gaat over een thema, maar waarin ook ruimte is voor stilte en persoonlijk gesprek. We hebben twee thema’s gekozen waaruit u kunt kiezen:

  1. Op pad met een Psalm. U krijgt een Psalm mee aan de hand waarvan u met elkaar in gesprek gaat.
  2. Op pad met een maatschappelijk thema: christen zijn in de huidige maatschappij, hoe doe je dat, wat betekent dat voor jou?

Praktisch: hoe gaat dit in zijn werk?

– U meldt zich uiterlijk 21 april aan bij ouderling Bea de Kogel bij voorkeur via E-Mail of 071 515 5226 en geeft aan of u op pad wilt met een Psalm of met een maatschappelijk thema.

– U wordt vervolgens gekoppeld aan een wandelmaatje, ontvangt de gespreksinstructie en elkaars contactgegevens. U maakt met elkaar een wandelafspraak op een voor beide passende locatie en op een passend moment (liefst tussen 24 april en 16 mei).

– U koppelt kort terug aan Bea de Kogel hoe u het hebt ervaren. Dan kunnen wij op basis van de feedback weer een volgende Emmaüswandeling ontwikkelen. De bedoeling is om dit gedurende de komende maanden een aantal keer te organiseren.
– Als u een foto maakt, kunnen de webmasters die naar wens op de website plaatsen.

We hopen van harte dat er vele gemeenteleden twee aan twee op pad zullen gaan:

de paden op, de lanen in, met stralend oog en blijde zin.

Namens het team onderling pastoraat,

Ds. Rian Veldman