In memoriam de heer Nicolaas Jan (Niek) Prinsen

Wij gedenken…

… ons gemeentelid Nicolaas Jan (Niek) Prinsen. Op dinsdag 13 april is Niek overleden op de leeftijd van 93 jaar. Ruim anderhalf jaar geleden overleed zijn vrouw Barbara. Barbara was afkomstig uit Wales. Hun vier kinderen schreven over Niek op de rouwkaart: ‘Een sociaal bevlogen zondagskind heeft zijn rijke leven geleefd’.

Niek was aan Nijenrode opgeleid voor een functie in Indonesië. De onafhankelijkheid van Indonesië veranderde de richting van zijn leven. Hij werkte eerst op internationaal niveau in het bedrijfsleven. Daarna kwam hij in dienst bij de Nederlandse Hervormde Kerk voor de zorg voor Nederlanders die naar het buitenland emigreerden en voor de ‘varende gemeente’. Tenslotte was hij 25 jaar directeur van de Stichting Kinderpostzegels Nederland. In allerlei bestuursfuncties was hij betrokken bij het werken met en voor mensen in het buitenland, zoals uitgezonden zendings- en ontwikkelingswerkers, educatieve projecten, ondersteuning van vluchtelingen en internationale studenten die in Nederland studeerden. Zijn verhalen over mensen die hij wereldwijd ontmoet had waren in allerlei opzicht kleurrijk. Bijzonder was dat hij (met toestemming van koningin Beatrix) benoemd was tot officier in de Nationale Orde van de Leeuw van Senegal.

Niek was werelddiaken in onze kerk en bij D’66 landelijk actief op het gebied van geloof en politiek. In zijn toewijding aan mensen wist hij zich geïnspireerd door de belofte van Gods nieuwe wereld.

Op dinsdag 20 april is Niek na een gedachtenisviering in de Groene Kerk begraven bij de kerk.

Aart Verburg