Wake voor vluchtelingen 2021: Ontmoeting verandert


Voor de familie Tamrazyan kwam in 2019, na een doorlopende kerkdienst van 97 dagen en nachten, een einde aan de onzekerheid ten aanzien van hun verblijf in ons land. Voor veel andere mensen is het laveren tussen hoop en vrees –  helaas nog altijd  en vaak veel te lang – de dagelijkse realiteit. 
Door middel van een jaarlijks terugkerende Wake voor vluchtelingen rond Wereldvluchtelingendag staan we stil bij de situatie en nood van mensen die hun land zijn ontvlucht. 
De wake in de Bethelkapel in Den Haag duurt 24 uur en start dit jaar op zaterdag 19 juni om 12.00 uur en eindigt zondag 20 juni om 12.00 uur. Ieder uur wordt verzorgd door een voorganger en gasten, live of in de vorm van vooraf opgenomen bijdragen. Centraal thema is dit jaar ‘ontmoeting verandert’. Iedereen die de familie Tamrazyan in de Bethelkapel heeft meegemaakt of vluchtelingen heeft leren kennen, weet dit: je verandert er door. Maar diezelfde ontmoetingen doen ook iets met de vluchtelingen.   
In dit bericht krijgt u informatie over de wake van dit jaar en op welke manier u daarbij betrokken kunt zijn. 
Lees meer…

Mee werken
Elk uur komen en gaan er weer nieuwe gasten/medewerkenden en volgt een nieuw programma. 
Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers voor verschillende taken: 
– voorgangers
– musici
– gastvrouwen/-heren
– livestreamers (camera- of softwarebediening)
– vrijwilligers voor de catering
Hebt u tussen zaterdag 19 juni 11 uur en zondagmiddag 14 uur één of meer uren beschikbaar voor één van deze taken, dan horen wij dat graag.  
 
Mee waken
U kunt de wake meemaken via de livestream. Lees meer… Vanwege de coronabeperkingen kan er maar een beperkt aantal mensen in de Bethelkerk aanwezig zijn. Overigens is er niet alleen in Den Haag een wake, maar vindt het dit jaar tegelijkertijd ook in enkele andere steden plaats.  We hopen dat er ieder jaar meer plaatsen zullen zijn die rond Wereldvluchtelingendag een wake organiseren. Op de site van de Wake vindt u de link naar de livestream van de wake in Bethel in Den Haag op 19 en 20 juni en links naar wakes in andere plaatsen in het land.