Op dinsdag 15 juni 2021 is Ytzen/ Ed van der Baan overleden op 93-jarige leeftijd. Ed is geboren in 1927 te Workum waar hij zijn vrouw Greet van der Meulen ontmoet. Samen verhuizen zij naar Oegstgeest waar Ed een baan heeft gevonden bij het LEOK,  het Laboratorium voor Elektronische Ontwikkelingen van de Marine.
Ed en Greet krijgen samen een zoon en een dochter, Adriaan en Yolanda.
Ed werkt 40 jaar met plezier bij het LEOK. In zijn vrije tijd leest hij graag en veel; hij heeft vooral belangstelling voor geschiedenis. Ed is een hele handige man; wat zijn ogen zien, kunnen zijn handen maken. Als zijn kinderen hun eigen woonruimte krijgen, komt hij ook bij hen klussen.
Kort na zijn pensionering overlijdt zijn vrouw Greet, waar Ed  veel verdriet van heeft. Maar Ed neemt het leven zoals het op hem af komt en vindt in Rosa Verkerk een nieuwe partner. Ze fietsen samen veel en gaan op vakantie. Ruim 25 jaar lang eet Ed iedere dag bij Rosa.
Ed krijgt 4 kleinkinderen waar hij een betrokken, zorgzame en zeer geliefde Pake voor is. Zijn kinderen en kleinkinderen , zijn schoonzoon en schoondochter en Rosa missen in hem een man waar makkelijk van te houden was.
Op 21 juni werd Ed van der Baan begraven bij de Groene- of Willibrord-kerk, na een dankdienst voor zijn leven.

Rian Veldman