Inleiding Maria Magdalena in het Catharijneconvent

Start nieuwe seizoen koffiekamer
Vanaf september is er weer iedere eerste donderdag van maand koffiekamer. Meestal in Willibrords Erf, soms in de Regenboogkerk. Deze keer hebben we een gastspreker uitgenodigd: ds. Ilse Hogeweg (predikant in Rotterdam-Kralingen). Zij schrijft het volgende: ‘In het Catharijneconvent in Utrecht is de grote tentoonstelling Maria Magdalena geopend, op 25 juni. Ik had het voorrecht daarbij aanwezig te kunnen zijn. Het is een tentoonstelling die de vele interpretaties van Maria Magdalena laat zien, samen met hoe zij is gezien door de eeuwen heen. Van ‘zondares’ tot ‘apostel van de apostelen’, van ‘kroongetuige’ tot ‘feminist’. In deze tentoonstelling is veel prachtige, oude kunst te zien, schilderijen en houtsnijkunst. Maar ook hedendaagse kunst, fotokunst, en speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte schilderijen. Op donderdag 2 september bent u van harte welkom bij de inleiding over Maria Magdalena en de tentoonstelling.’
Inloop: 9.30 uur, aanvang: 10.00 uur.
Locatie: Regenboogkerk
(volgende bijeenkomst: donderdag 7 oktober in Willibrords Erf).
Iedereen is welkom: oude vertrouwde koffiekamerbezoekers, nieuwkomers en kunstminnaars.
Namens het koffiekamerteam,
ds. Ad Alblas, Fietje Bleichrodt, Bea de Kogel en ds. Rian Veldman