Allerzielenconcert

Hartelijk welkom bij het Allerzielenconcert op zaterdag 30 oktober. Dit concert van Cappella pro Cantibus, in samenwerking met de Protestantse Gemeente Oegstgeest, is inmiddels een gevestigde traditie waarbinnen velerlei muziek tot klinken is gebracht. Dit jaar zoekt Cappella de bezinning in composities die de volle rijkdom van de koorklank tot uitdrukking brengen. Het repertoire is van vele eeuwen: Schütz, Rheinberger, Mendelssohn, Rachmaninoff, Harris en hedendaagse componisten, vaak in achtstemmige dubbelkorigheid.

Download hier het programmaboekje

De koorstukken worden afgewisseld door delen uit de cellosuite nr. 3 van Benjamin Britten, vertolkt door celliste Wilma Pistorius. Het koor staat onder leiding van Rens Tienstra.

We voeren het programma tweemaal uit: om 16.00 en 20.00 uur.
Wilt u bij een van de concerten aanwezig zijn, meldt u zich dan aan:
Aanmelden
Voor de Groene Kerk geldt vooralsnog een maximum van 100 bezoekers. Ook is het verplicht een coronatoegangsbewijs te tonen bij de ingang. Het avondconcert zal ook via een videoverbinding te volgen zijn.

Duur: 1 uur.
Locatie: Groene of Willibrordkerk.
Toegang: gratis; uitgangscollecte.
De link naar de video-livestream vindt u hier.

Zie ook: website procantibus