Geloven is een spirituele reis

,

Jean-Jacques Suurmond spreekt op donderdagavond 7 oktober over geloven als een werkwoord, een reis met overgangen van de ene naar de andere fase.
Iedereen kent wel de ervaring dat je, terugkijkend, ziet dat je nu anders gelooft dan vroeger.
Het beeld van het geloofsleven als een reis komt uit de traditie van spiritualiteit. Die zegt dat God ons voortstuwt in een ontwikkeling van gerichtheid op onszelf, naar groeiende openheid voor de ander, inclusief de wereld.
De reis kan stokken als het geloof eenzijdig als een houvast of troost wordt opgevat. Of het leven sijpelt weg uit lang gekoesterde godsbeelden. Het resultaat is dat mensen zich innerlijk leeg gaan voelen en afhaken van de kerk. ‘Het zegt me niks meer.’ Maar dit moment, dat bekend staat als ‘de donkere nacht van de ziel’, is in de traditie van spiritualiteit juist een kans om door te groeien.
Plaats: Rehobothkerk
Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)