In memoriam Antje Breimer-Fischer

Op vrijdag 3 september is ons gemeentelid, mw. Antje Breimer-Fischer overleden op de leeftijd van 90 jaar. De laatste jaren van haar leven werden getekend door Alzheimer en daarom werd zij de laatste fase van haar leven liefdevol verzorgd in Van Wijckerslooth. De periode daarvoor woonde zij aan de Langevoort. Antje was weduwe van Albert Breimer. Samen kregen zij vijf kinderen, acht kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen. De dood van hun zoon Richard heeft altijd een wond achter gelaten in haar leven. Antje was een verlegen, maar sterke vrouw.
Ze werd gekenmerkt door haar zorgzaamheid en trouw, haar opofferingsgezindheid, maar boven alles door haar liefde.
Ze heeft zich altijd ingezet voor de ander: haar man, kinderen, kleinkinderen en in het bijzonder: 30 jaar voor het Rode Kruis. Voor dat werk ontving zij de bronzen medaille vanwege haar trouwe inzet. Ze had ook van jongs af aan een grote liefde voor handwerken, waar ze zeer vaardig in was.
Vrijdag 10 september hebben we gedankt voor haar leven in een dienst in de Groene Kerk.  Uit Spreuken 31 werd de lofzang op de sterke vrouw gelezen en verbonden met het leven van Antje.  Na de dienst is zij begraven bij de Groene Kerk.
ds. Rian Veldman