In memoriam mevrouw Hendrika Hogewoning-Uljee

Bericht van overlijden
Afkondiging

Op 9 oktober is mw. Hendrika Hogewoning-Uljee overleden. Riek werd (op een paar dagen na) 98 jaar. Toen zij twee jaar geleden kwam te vallen in haar woning aan de Lavendelhof, veranderde haar leven. Een goede verzorging ontving ze in Rustenborch.
Als Leidse kruideniersdochter werd zij geboren. Dat sloot goed aan bij de groentezaak die zij lange tijd samen met haar man Cor in Oegstgeest heeft gerund. Ondanks medische complicaties kreeg zij een kind: haar dochter Wilma heeft ze ontvangen als een godswonder. Als ze dat vertelt, zie je haar ontroering. Dit heeft ook haar geloof gesterkt.
Ze heeft een goed leven gehad, is haar slotsom als ze terugkijkt. Buitengewoon trots is ze op haar beide kleindochters Celine en Lisette. De mannen, haar schoonzoon Arie en aangetrouwde kleinzoon Peter, horen er volledig bij.
Het Groene Kerkje was de plek waar zij haar geloof verdiepte. De Bijbelkring Bloemenbuurt bezocht ze met vreugde, tot aan de coronastop. ‘Geloof hoort bij haar leven’ is de eenstemmige conclusie van haar familie.
Dat is tot uiting gebracht bij het afscheid in besloten kring. Daarbij werd haar leven herdacht in beeld en woord. Als achtergrondafbeelding tijdens de overweging werd de foto van een wolkenlucht getoond. Kort voor haar heengaan zag zij die, ze zag hierin ‘meer dan ogen kunnen zien’.
We wensen haar dierbaren veel sterkte bij het gemis.

Ds. Ad Alblas

Bericht vervalt op 21 januari 2022