Koffiekamer: Op zoek naar verdieping op Patmos en Samos

Op donderdag 4 november is de koffiekamer in de Regenboogkerk. Vanaf 9.30 uur is de inloop met koffie, om 10.00 uur starten we het programma: Dieneke van Os, Pavlos Kefalas en ds. Aart Verburg vertellen over hun reis naar Patmos en Samos. Vóór de coronacrisis begeleidden zij drie groepsreizen naar Griekenland. Toen kwam het idee dat zij na het emeritaat van ds. Verburg verdiepingsprogramma’s op Patmos zouden kunnen aanbieden. Voor kleinere groepen die in de bijzondere sfeer op dat eiland willen stilstaan bij belangrijke thema’s in leven en geloven. Via bezoeken aan de grot van de Openbaring en diverse kloosters, een meditatieactiviteit op een rustig strandje, een mooie wandeling met gesprekken, genieten van de natuur met besef van de kwetsbaarheid ervan, gedichten bij zonsondergang en een bezoek aan een priester en een klooster op Samos. Samen met drie anderen gingen bovengenoemden in september een week op verkenning om bouwstenen voor die verdiepingsprogramma’s te verzamelen. Tijdens de koffieochtend zullen zij vertellen en laten zien wat ze ontdekt hebben en wie ze gesproken hebben, onder wie ook vluchtelingen op Samos.
Na de pauze kunnen we in gesprek gaan over hun ervaringen op Patmos en Samos.
Iedereen is van harte welkom, zowel de trouwe koffiekamerbezoekers alsook nieuwelingen en belangstellenden.
Namens de leden van het koffiekamerteam, verantwoordelijk voor de invulling van het programma van november,
Bea de Kogel (Stuur Email) en ds. Rian Veldman