Eerste avond Lectio Divina verplaatst

Maandagavond 10 januari zou de eerste avond van een drieluik Lectio Divina zijn.
Wegens de huidige lockdown zal deze avond niet kunnen doorgaan.
In de hoop dat er de komende weken weer meer mogelijk is, zal deze avond worden verplaatst naar maandagavond 21 februari. U kunt zich nog opgeven voor dit drieluik!
Lectio betekent niet nog meer woorden op te nemen dan men toch al doet. We moeten dat ene Woord van God zoeken, dat zich onder de vele menselijke woorden bevindt.’
Lectio Divina is een eeuwenoude, spirituele praktijk uit de kloosters, die de laatste jaren vooral aan protestantse zijde weer flink in de belangstelling is komen te staan. Lectio Divina is een meditatieve oefening in luisteren en lezen, in kijken en aanschouwen. Lezen om te leven. Het is het ademen van de teksten die jouw leven weer beademen. Tijdens de Lectio Divina doorloop je vier fasen (lectio, meditatio, oratio en contemplatio) die je thuisbrengen in de tekst. We zullen bij elke stap stilstaan. Deze manier van lezen vraagt oefening en geduld. Je kunt het alleen doen, maar in groepsverband is het nog krachtiger. We zullen oefenen met verschillende soorten teksten.
Locatie: Willibrords Erf. Data: maandagavonden 24 januari, 7 februari en 21 februari.
ds. Rian Veldman