Noodhulp aan de Hoorn van Afrika

De ergste droogte in meer dan 40 jaar. Dat is de situatie in delen van Ethiopië en Kenia, waar op sommige plaatsen al drie jaar lang geen druppel regen is gevallen. Voor meer dan 13 miljoen mensen dreigt honger.
Door de aanhoudende, uitzonderlijke droogte gaan gewassen dood en sterven dieren, met honderdduizenden tegelijk. Volgens de Verenigde Naties is de situatie in de Hoorn van Afrika sinds 1981 niet zo nijpend geweest. Omdat er ook in de komende tijd geen regen zal vallen, wordt het alleen nog maar erger.
Kerk in Actie staat in de startblokken om de getroffen bevolking te helpen met water, voedsel en medicijnen. ‘We installeren tanks om water op te slaan dat met vrachtauto’s zal worden aangevoerd. Aan ernstig ondervoede kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, delen we extra voedsel uit. Ook dieren helpen we met water, voedsel en medicijnen, zij zijn immers voor veel mensen hun inkomstenbron’, zegt Hilda Timmerman, relatiebeheerder voor Ethiopië en Kenia bij Kerk in Actie.

De taakgroep Diaconaat & Zending wil u graag melden dat wij namens de PGO een gift van € 1.000 hebben overgemaakt naar Kerk in Actie voor noodhulp aan de Hoorn van Afrika. Wij zijn u enorm dankbaar voor uw voortdurende steun voor (wereld)diaconaat en hopen dit jaar opnieuw vele projecten financieel te ondersteunen. Hartelijk dank!

Taakgroep Diaconaat & Zending