In memoriam mevrouw Cornelia van Loon-Duiker

Op donderdag 25 februari is overleden ons gemeentelid

                                               CORNELIA (Corrie) van Loon-Duiker

Corrie werd geboren op 11 februari 1926 In Leiden. Op 7 maart d.a.v. werd ze gedoopt. Ze groeide op in Alphen aan den Rijn in een groot gezin. Heeft een christelijke opvoeding genoten en deed op 23 februari 1947 belijdenis van haar geloof. Ze volgde een opleiding tot verpleegster en werkte als zodanig in de Anna Kliniek en later in het Diaconessenhuis. Daar leerde zij haar man Henk van Loon kennen tijdens het verblijf in het Diaconessenhuis van zijn moeder. Er ontstond een relatie en op 16 juni 1956 werd hun huwelijk voltrokken. Zij trokken in bij zijn ouders in het ouderlijk huis aan de Juffermansstraat,  kregen 2 kinderen, twee zoons, Willem en Eelco en drie kleinkinderen. Toen haar schoonmoeder ziek werd heeft Corrie haar thuis verzorgd. Ze bleven in de Juffermansstraat wonen tot het huis voor Corrie te bewerkelijk werd en Henk gezondheidsklachten kreeg. In 2010 verhuisden zij naar een flat in Trompenburg, een flatcomplex voor ouderen aan de M.H.Tromplaan.  November 2011 overleed Henk. Corrie is toen in de flat blijven wonen. In augustus 2019 is zij gevallen, is tijdelijk verpleegd geweest in een verpleeghuis in Leiden. Omdat ze daarna niet meer zelfstandig kon wonen is ze verhuisd naar Hofwijck. Daar is ze liefdevol verzorgd.
Corrie was een vrolijke, opgewekte vrouw, vol humor en heel sociaal. Typerend voor haar was dat ze altijd zorg had voor anderen en nooit iets voor zichzelf vroeg. Zo heeft ze veel gedaan, zowel maatschappelijk als in kerkelijk verband. Zij bezorgde de bloemen voor de kerk en bezocht vanaf haar 65e alleenstaanden. Bijzonder is te vermelden, dat zij, toen het nog geen gebruik was om met elkaar na de kerkdienst koffie te drinken, thuis mensen uitnodigde.  Je kon haar ook haast elke zondag in de kerk aantreffen. Velen kennen haar daar ook van. Zo vatte ze haar taak op in dienst van de gemeenschap.
Afgelopen vrijdag 4 maart vond, na een dankdienst hier in de kerk,  haar begrafenis plaats op de begraafplaats achter de kerk. Ze is 96 jaar geworden.   
Rein Rus, Pastoraal ouderling