In memoriam Aad van der Luit

Bericht van overlijden
Op 31 maart is dhr. Adam van der Luit overleden. Aad werd 90 jaar. Hij was ruim 66 jaar getrouwd met zijn grote liefde Ank en woonde aan de Lobeliuslaan. Vier weken geleden kreeg hij ‘slecht nieuws’ te horen; vanaf dat moment heeft hij zich moedig en vol hoop voorbereid op zijn naderend einde.

‘Pa was een zeer gelovig man’, stelde zijn zoon Jack bij de door de familie belegde dankdienst in de Groene Kerk. Met de PGO was hij verbonden als vriend, nadat hij zijn lidmaatschap opzegde uit bezwaar tegen de koers van de landelijke Protestantse Kerk. Met heel wat PGO’ers was hij bekend en bij de Koffiekamer een actief deelnemer.

Bij het laatste pastorale gesprek vroeg hij een tekst uit Psalm 20 te lezen, woorden waaruit zijn grootmoeder bij haar sterven troost putte: ‘Moge de Heer u antwoorden in dagen van nood en de naam van Jakobs God u beschermen”. Zijn eigen geloofswoorden zijn: ‘Als ik morgen wakker word, is Hij bij mij, als ik morgen niet meer wakker word, ben ik bij Hem’.

Ds. A. Alblas

Bericht vervalt op 7 juli 2022