In memoriam mw. Van Hazel

Wij gedenken ons gemeentelid, mw. Wilhelmina Rosina (Wilma) van Hazel-Pietersen. Zij is op maandag 25 april jl. overleden op de leeftijd van 95 jaar. Ze groeide op in Amsterdam. Op de middelbare school leerde ze haar toekomstige man Theo van Hazel kennen. Bij het uitbreken van de oorlog in Oekraïne kwamen de beladen herinneringen aan de tweede wereldoorlog in Amsterdam weer boven. Ze had lied 1014 uit het nieuwe Liedboek (2013) om te zingen in de dankdienst voor haar leven. Daar had ze bijgeschreven: ik weet wat oorlog is en bid elke dag om vrede.
Na de oorlog werd ze medisch analiste. In 1950 volgde ze Theo naar Surabaya in Indonesië. Later woonde het gezin met een dochter en een zoon nog drie jaar op Curaçao. Daarna kwamen ze naar Oegstgeest. Theo was actief in het kerkelijk beheer, Wilma in de diaconie. Als secretaresse van de diaconie en later ook scriba van de kerkenraad in de Pauluskerk. Planning en een regie voeren waren bij haar in goede handen. Daarnaast deed ze veel pastoraal werk met bezoeken aan en onderhouden van contacten met mensen binnen en buiten de kerk. Haar zorgvuldigheid en trouw heeft veel mensen goed gedaan.
Uit de aantekeningen en knipsels die ze had bewaard met het oog op het afscheid van het leven bleek hoe belangrijk ze het vond dat de boodschap van het geloof, met het verlangen naar vrede en zorg voor de schepping in taal van onze tijd onder woorden wordt gebracht. Het Koninkrijk van God wordt zichtbaar in de liefde voor mensen…
Na het overlijden van haar man Theo in 2016 woonde ze alleen aan de Rozenlaan. In juli 2021 verhuisde ze naar het Witte Huys omdat ze meer zorg nodig had dan thuis te organiseren was. In maart jl. ging haar lichamelijke conditie snel achteruit. Op 25 april is ze in haar slaap overleden.
De dankdienst voor haar leven werd gehouden op maandag 2 mei in de Groene Kerk. Daarna hebben we Wilma naast de kerk begraven.

Ds. Aart Verburg (emeritus)