Verslag bezoek Bijbelse Tuin Hoofddorp

Na het afzeggen van de eerste keer kregen we op 2 augustus een herkansing om de tuin te bezoeken. Er hadden zich 29 gemeenteleden aangemeld om dit uitje mee te maken. We verzamelden ons in Willibrords Erf waar we werden ontvangen met koffie en thee.
Met zeven auto’s reden we naar Hoofddorp waar we werden opgewacht door twee vrijwilligers die de rondleiding voor ons verzorgden. Voor velen was het een openbaring om in de Randstad en zo dicht bij Schiphol zoveel rust te ervaren.
De vorige pastoor van de Johanneskerk, pastoor Van Lent, is familie van botenbouwbedrijf Van Lent; hij heeft heel veel voor deze parochie betekend.
De beelden die we hebben gezien, waren van de bekende kunstenaar Karel Gomes, die een specifiek kenmerk hebben, namelijk dat de gezichten heel scherp zijn getekend. Ook waren er beelden van Antoinette Otten en van de zusters van het Liobaklooster in Egmond.
Na afloop van de rondleiding stond er koffie, thee en iets lekkers voor ons klaar. Hierna ging ieder weer huiswaarts.
Mocht u geïnteresseerd zijn in de tuin, dan kunt u de website bekijken.
Jeanne Taal