Groetenactie Amnesty International

Zondag 4 september is er weer een groetenactie in de Regenboogkerk Kerk. Overal in de wereld worden nog steeds mensenrechten geschonden, journalisten en activisten van mensenrechtenorganisaties opgepakt, soms alleen omdat ze een tweet hebben verstuurd. Ook worden ze regelmatig gemarteld. In diverse landen bestaat de doodstraf nog. Van een eerlijk proces is vaak geen sprake. Amnesty International zet zich voor al deze mensen in. Acties hebben veel bereikt. Een kaart is een teken dat deze mensen niet vergeten worden. En het blijkt ook dat gevangenen vaak een betere behandeling krijgen als gevangenisdirecteuren zien dat de gevangenen veel post ontvangen.
We zouden het op prijs stellen als u een kaart wilt schrijven. U kunt na afloop van de dienst een kaart meenemen met begeleidende tekst. De kaarten zijn al voorzien van een postzegel. Een postzegel voor het buitenland kost € 1,55. Graag een bijdrage aan de kosten van kaart en postzegel in de Amnesty-collectebus die op een tafel staat. Alvast onze dank.
Marijke Visser-van Overeem, Kerngroep Amnesty Oegstgeest