Een geslaagde inspirerende inloopmiddag voor statushouders

Vrijdag 14 oktober heeft de werkgroep statushouders van het Diaconaal Platform Oegstgeest in het Hoefijzergebouw van COA een inloopmiddag georganiseerd voor vluchtelingen. Naast 15 kinderen waren er 20 mannen en vrouwen uit Eritrea, Syrië, Afghanistan, Turkije e.a. Zij vertelden met emotie over hun contacten met hun familieleden thuis en over hun verwachtingen om hun geliefden over te laten komen. Ze vertelden ook hun ingrijpende verhalen over hun tocht naar Nederland. Lopend in weer en wind vanaf Turkije, of via een bootje vanaf Italië. Over hun verblijf van enkele maanden tot ca 1,5 jaar in overvolle opvangkampen in Nederland. Met schaamte moest ik vaak denken aan de slechte opvang in ons welvarende landje, waarbij de politiek niet in staat blijkt te zijn om conform internationale afspraken voor de vluchtelingen een menswaardig onderdak te organiseren. Ondanks alle bekommernissen zijn ze enorm dankbaar dat zij hier kunnen zijn en zich in vrijheid kunnen voorbereiden op een goede toekomst in het land van hun dromen. Ook voor de kerken is er werk aan de winkel, denk maar eens aan die 300 kinderen in een verblijf voor 50 in Ter Apel.
De volgende inloopmiddag is vrijdagmiddag 11 november. Wilt u ook gastheer of gastvrouw zijn, laat het me dan even weten.
Groen Benschop, Stuur Email, Pieter Hellinga Stuur Email