Terugblik gedachteniszondag

Veel dank aan Joske en El, die samen de schikking bedachten en maakten. Wat hebben we ervan genoten. Het beeld van Joop van Egmond, met de ruwe steen die net als een mensenleven is en die wonderlijk wordt vastgehouden door twee beschuttende elementen. Wie draagt wie?
Het verhaal voor jong en oud komt uit het prentenboek Een boom vol herinneringen. Een boek van Britta Teckentrup, over de oranje vos. Het is een prachtig boek met verwondering en diepgang. Twee andere boekentips voor wie met jonge kinderen over de dood wil praten: Derk Das blijft altijd bij ons van Susan Varley. Of: Doodgewoon van Bette Westera en Sylvia Weve (een boek vol teksten, heel divers met lichtheid en humor). Knutselen met kinderen en intussen praten is ook fijn. Kijk bijvoorbeeld op de website